-

-

Türkiye Otobüsçüler Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı, 22 Aralık Salı günü Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Has Otomotiv Avcılar Showroom’unda gerçekleşen toplantıya TOSEV İcra Kurulu Başkanı Latif Karaali, Yönetim Kurulu Üyeleri Birol Özcan, Sabri Karataş, Mevlüt İlgin, Sümer Yığcı, Mustafa Yıldırım, Mehmet Öksüz, İbrahim Artırdı, Tahsin Yücefer, Hasan Kurnaz, Musa Çaktır, Mustafa Sarıgül, İrfan Kalkan, Selami Tırış katıldı. 


Toplantıda, 46 kişilik mütevelli heyetine; Hülya Ulusoy, Necip Kartal, Şenol Ayyıldız, Mustafa Sarı, Mehmet Çelik, Sinan Uzun, Mustafa Altunhan, Ethem Ateş, Fuat Çağlar, Bülent Yıldız, Mehmet Sönmez, Selami Güner ve Reşat Kara’nın eklenmesine karar verildi.


2013 yılında kurulan TOSEV’in, 238 öğrenciye burs verdiği belirtildi. Toplantıda TOSEV’in kamu yararına vakıf statüsü kazanması için çalışma yapılması, okul için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşülmesi ve iktisadi teşebbüs kurulması kararı alındı.


Üniversite kurabiliriz 


TOSEV İcra Kurulu Başkanı Latif Karaali, hayalinin, umudunun TOSEV’in üniversite kurması olduğunu belirterek, “Burada elbirliği ile bir şeyler yapabiliriz. Benim umudum, hayalim üniversite kurabilmek. Bu vakıf kurabilir, bütün Türkiye’yi kucaklayabiliriz” dedi.


Sektörde ekonomik açıdan zor durumda olan otobüsçü ve onların çocuklarına yardım konusunda vakıf olarak bir şeyler yapabileceklerinin altını çizen Karaali şunları söyledi: “Teknolojinin değişmesi, otobüs fiyatlarının artması, sektör içi rekabetin yoğunlaşması, uçakların baskısı, hızlı trenler gibi gelişmeler ile yeni garajların oluşması sektörde sıkıntı yarattı. Geriye giden, işini kaybeden arkadaşlarımız oldu. Ekonomik durumları zora giren sektöre ciddi emek harcamış F1’ci, şoför, firma sahibi arkadaşlarımız var, biliyoruz. 


Bunların çocukları ile ilgili bir şeyler yapabileceğimiz inancını taşıyorum. Desteğe ve fikirlere ihtiyacımız var. Çok büyük düşünelim. Üniversite kurabilecek bir hedefimiz, umudumuz olsun. Devletten bir arsa alıp, bütün üreticilere ve firma sahiplerine gidip bir okul yapacaktık ancak daha muvaffak olamadık demenin ayıp bir yanı olmaz. Ama şu an güçlü bir hükümet var, girişimde bulunalım, belki yapabiliriz.”

TÜM HABERLER

• -

• -

• -

• -

• -

• -